Disse 3 finansielle overvejelser bør du gøre, selv når du er studerende

Få bedre styr på din studieøkonomi med disse tips

Tiden som studerende er for mange en tid hvor de ikke blot bliver kloge på et felt som de forhåbentlig skal arbejde med det meste af deres voksenliv. Det er også nogle år hvor man modnes som menneske, og hvor man får mange nye venner og bekendte. Mange flytter hjemmefra, og selvom det ikke er første gang, vil det altid være en stor ting at skulle flytte fra familie og venner og til en ny by. Ligeledes er det hårdt, men også spændende at skulle socialisere og netværke sig til nye relationer, som man forhåbentlig kan beholde i sit arbejdsliv og langt ud i fremtiden.

På samme tid er studietiden en sjov tid, med alle disse nye relationer. Mange finder venner der deler ens egne interesser, går i byen eller mange andre sjove ting. Selvom tiden inden man skal ud på arbejdsmarkedet skal nydes, er der dog nogle få ting du kan gøre imens, der hurtigt kan betale sig på den anden side af studietiden. Du kan nemlig forberede dig på mange måder på arbejdslivet, og i denne artikel går vi igennem 3 forskellige ting du kan gøre for at sikre din fremtid finansielt. 

Invester

De fleste har et sabbatår eller flere mellem deres ungdomsuddannelse og deres videregående uddannelse. Her får de mulighed for at lave en opsparing, der kan bruges på mange forskellige ting. Mange vælger at rejse, hvilket ikke blot er sjovt, men også giver perspektiv og livserfaring. Hvis man har mulighed for det, er det dog en god idé også at bruge nogle af disse penge på at investere. Du kan investere i mange forskellige aktiver, blandt andet aktier, CFD’er og futures. Det kan du lær mere om på Saxo Banks hjemmeside.  

Spar op

Udover at investere dine penge, er det også anbefalet at have en opsparing. Det skyldes at der for alle kan komme uforudsete udgifter. Derfor anbefales det at have hvad der svarer til en månedsløn på sin opsparing. Denne tommelfingerregel er god, fordi den kan tilpasses til hvor stor din månedsløn. Som studerende vil du naturligvis tjene mindre, men hvis du har for mange til udgifter så du ikke kan lægge penge fra til en opsparing, er du udsat i tilfælde af uforudsete udgifter.

Vær bevidst om dit forbrug

Denne gælder især som studerende, selvom mange glemmer det. At være bevidst om sit forbrug, betyder eksempelvis at undersøge hvor man får repareret sin telefon billigst. Det kan også betyde at tjekke tilbudsaviser og lave mad baseret på hvilke varer der er billige. 

Det kan virke som om det tager lang tid, men der er rigtig meget at spare. Det gælder alle steder hvor du bruger penge. De fleste har brug for at købe dagligvarer, og de fleste har brug for at få repareret deres telefon hvis den er i stykker. Men har du virkelig brug for det store TV, eller kan du nøjes med det du har? Og hvis du mener du har brug for det store TV, hvor og hvornår kan du så få det billigst?