Hvordan får man den bedste pris hos tandlægen som studerende?

Som studerende vælter du dig næppe i penge. Derfor er det ikke sikkert, at du har lyst til at bruge penge på at tage til tandlæge. At du ikke har den store lyst til det, ændrer dog ikke på, at det er en god idé at gøre.

Hvis du ikke går til tandlæge, er det nemlig svært at sikre, at du får opretholdt en god tandhygiejne. Ligeledes er der også en risiko for, at du får huller eller andre skader i tænderne, som du ikke får opdaget og udbedret.

Derfor er der flere grunde til, hvorfor du bør gå til tandlæge, men det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke må forsøge at sikre, at det sker til den bedst mulige pris.

Mange tandlæger tilbyder studierabat

Hvis du vil være sikker på, at du får den bedst mulige pris hos din tandlæge, bør du vælge én, der har studierabat. Det sikrer nemlig, at du som studerende kan få rabat på din regning, hvis blot du kan fremvise et gyldigt studiekort.

Tandlæger er dog ikke forpligtet til at skulle yde rabat til studerende. Derfor er det heller ikke alle, der tilbyder rabat til studerende. Det betyder, at du er nødt til at holde øje med dette, når du skal vælge mellem de mange muligheder.

Er du f.eks. på jagt efter en tandlæge i Silkeborg, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at det langt fra er dem alle, der har valgt, at de vil yde rabat til studerende.

Priserne er meget ens på små opgaver

Hvis det er en mindre opgave, du har til din tandlæge, er det sjældent, at der er den store forskel på deres priser. Hvis der f.eks. blot er tale om et tandeftersyn eller en tandrensning, koster det stort set det samme hos alle.

Hvis du derimod skal have en porcelænskrone, lavet et hul eller noget helt tredje, så kan der være stor forskel på deres priser. Er det et større indgreb, du søger hjælp til, bør du derfor sørge for at få flere tilbud på det.

Ved at få tilbud fra flere tandlæger, kan du nemlig holde dem op mod hinanden. Det er en klar fordel, da det sikrer, at du kan vælge det af de modtagne tilbud, der er det bedste. Husk dog på, at det ikke kun er det økonomiske aspekt, der har relevans.

Mange tandlæger har afdragsordninger

Hvis du ikke har mulighed for at betale hele din regning med det samme, er der mange tandlæger, der tilbyder, at man kan indgå en afdragsordning. Dermed kan man få lov til at betale af over tid.

Ender du med at vælge en sådan løsning, er det meget vigtigt, at du sikrer, at du faktisk har råd til det. Du kommer nemlig til at betale en månedlig ydelse hver måned, hvilket du selvfølgelig skal have pengene til.

Hertil er det også vigtigt at nævne, at det sjældent er gratis at få en sådan ordning. Derimod kommer du sandsynligvis til at betale for det i form af renter og/eller gebyrer.