Fester på budget

bøger

Er du studerende kan det virke som en udfordring at afholde en fantastisk fest uden, at det kommer til at vælte dit budget. Som studerende kan du have et behov for at koble af, og tage en pause fra din læsning og de mange forelæsninger. En god fest kan hjælpe de fleste med at få slappet af og få nydt deres studietid. Hvis du er træt af de lune øl på dit studies fredagsbar, kan en privat fest i dit eget hjem være en god måde at få koblet af på. Alt efter hvad du forventer af din fest kan det dog virke som en dyr omgang. Men det behøver det ikke være. Nedenfor er samlet et par tips til, hvordan du kan få arrangeret en fantastisk studiefest uden, at det kommer til at blive en stor udgift for dig.

Kig på budgettet

Inden festen kan begynde, er det essentielt at vide, hvem der skal inviteres. Antallet af gæster du vælger at invitere, har en indflydelse på, hvor dyr din fest kommer til at blive. Ønsker du at holde en fest for hele dit studie kan det hurtigt blive en dyr omgang. Det er derfor vigtigt at tage stilling til, hvem du ønsker, skal deltage i din fest, og indskrænke din gæsteliste, således at din fest ikke overskrider dit budget. Når du planlægger din fest, bør du være realistisk omkring dit budget. Selvom du drømmer om at holde en kæmpe fest med gratis alkohol og underholdning, er det vigtigt at se på dit budget og overveje, hvilke muligheder du faktisk har. Du skal derfor tage stilling til om du ønsker, at dine gæster selv skal medbringe alkohol, eller om du skal opkræve en betaling for at deltage i festen. Vælger du en af disse muligheder vil du kunne holde en større fest uden, at det behøver koste en formue.

udgift

Hold en temafest

Ønsker du at holde en fest der er lidt udover det sædvanelige kan du arrangere en temafest. Temafester er altid en sjov måde at holde en fest med sine venner på. Det kan dog være en udfordring at finde det helt rigtige tema. For at finde inspiration til din næste temafest kan du kigge på forskellige hjemmesider, der sælger pynt til fester, og tage inspiration fra deres udvalg. Pynt til temafester kan dog virke som spild af din SU, hvis du alligevel skal smide det ud, når festen er ovre. Ønsker du et tema, hvor du kan genbruge dit pynt igen, kan du for eksempel holde en fest med festivaltema. Skal du på festival i løbet af sommeren er det en oplagt idé at bruge dine gamle festivalstole og andre festivalgenstande som pynt til din fest. Ejer du ikke festivalstole, er denne temafest en god anledning til at få dem købt, og begynde at samle de genstande sammen som du skal bruge til årets festivaller. Udover festivalstole kan du finde en masse underholdningsgenstande, der egner sig til et festivaltema, på diverse hjemmesider.