Sådan får du råd til at rejse på SU

Vil du gerne på ferie – men har du svært nok ved at få pengene til at række en hel måned i første omgang? Vi har her samlet vores bedste tips til, hvordan du kan rejse på budget. Selvom du er under uddannelse og pengene er små, kan du sagtens tage på ferie. Ofte er det især under studiet, at man har brug for en pause og opleve noget andet. Det kan dog være svært at få råd til at tage på ferie, når man allerede i forvejen lever af pasta med ketchup. Der er dog nogle tiltag, man kan gøre sig, hvis man drømmer om at komme på ferie.

Læg et budget

Ja, det lyder kedeligt – men det er faktisk et meget nyttigt redskab. Det hjælper dig nemlig med at holde styr på alle dine udgifter, og så giver det dig også mulighed for at undersøge, om det er muligt for dig at spare nogle penge nogle steder. Du skal her være benhård og spare de ting væk, som ikke er absolut nødvendige. Hvis du gerne vil ud og rejse, handler det nemlig om at være ude i god tid og spare sammen – og med et budget ved hånden har du nemmere ved at se, hvor du kan spare og hvor mange penge, du vil kunne lægge til side hver måned. Med et budget er du også godt rustet til at finde frem til, hvor mange penge, du må bruge om ugen – og hvis du holder dig inden for det, kan du sagtens få råd til at tage på ferie.

Tag på grupperejser

Det kan sagtens være en dyr fornøjelse at tage af sted alene, især på hotellerne, hvor man ofte ender med at betale det samme, når man er én person som når man er to personer. Her kan grupperejser være en god løsning, da I her er mange personer til at dele de samme udgifter – og så gør grupperejser det også nemmere at bo på billige hostels, da man her skal dele værelse og badeværelse med hinanden – i stedet for med fremmede. Grupperejser er generelt en god idé, når man rejser med bus, da der her virkelig kan være penge at spare, når man er mange personer om regningen – og så er det også meget nemmere end at rejse rundt med det ene tog efter det andet for at nå frem til måske flere destinationer på rejsen. Grupperejser med et busselskab er derfor ofte en god løsning for dig på SU.

Brug dit netværk

Hvis du har venner eller familie, der bor i udlandet, kan det være en god idé at kontakte dem, inden du besøger deres land. De kan som minimum give dig tips til de gode, lokale steder, der er knap så dyre som turistfælderne – og hvis du er heldig, kan det være, at du kan sikre dig en gratis overnatning også. Hvis du ikke kender nogen i landet, kan det være en god idé at benytte sider som f.eks. Airbnb eller couchsurfing.dk. Det er generelt en god måde at skaffe billig overnatning og samtidig møde nogle af de lokale på.