Tips til at spare som studerende

studerende

Som studerende er der meget, man bruger penge på. Der er de helt nødvendige ting såsom husleje og mad, men der er også andre ting, man gerne vil opleve, imens man er ung. Det betyder, at man er nødt til at spare på nogle andre punkter. Hvordan sparer du penge i din hverdag?

Livet på SU

Når man studerer i Danmark, får man SU, og det er en luksus, man ikke finder i mange andre lande. Alligevel er det ikke altid helt nok til at støtte det liv, man gerne vil have som studerende. De fleste har derfor også studiejobs, men stort set alle studerende bruger alligevel lidt energi på at spare, hvor de kan. Det er for eksempel meget normalt at tage en del i byen samt at tage på café og lignende, og det kræver alt sammen penge. Men hvor skal de penge komme fra? Der er forskellige ting, du kan gøre, som kan hjælpe dig med at spare.

Print på skolen

Hvis du af den ene eller den anden grund har brug for at printe noget ud, kan det være en god idé at låne skolens printer. Det koster nemlig penge at købe sin egen printer, og den fylder også meget, hvis du bor i en lille lejlighed. Hvis dine forældre har en printer, kan du selvfølgelig også låne den, men transporten hjem til dem koster også penge. Men universitetets printer koster ingenting, så den må du typisk gerne låne. Husk at tjekke, at printeren har nok blæk, så du ikke skal til at lede efter nye printerpatroner.

print

Udnyt madspild

I de danske supermarkeder kan du ofte finde mad, som har nedsatte priser, fordi det snart er madens udløbsdato. Det er noget, du kan udnytte til din fordel. Noget mad kan godt holde sig efter udløbsdatoen, og noget mad klarer sig også fint, hvis du bare putter det i fryseren. Husk dog altid at holde øje med det og lugte til det, så du er sikker på, det stadig kan spises. Det er en god måde at spare lidt penge på, samtidig med at det er miljøvenligt og godt at spare på spildet.

Køb genbrug

Hvis du skal have noget tøj, kan det være en god idé at købe tøj i genbrug i stedet for helt nyt tøj. Genbrugstøj har typisk lavere priser, og de har mange interessante ting at vælge imellem. Du kan måske ikke finde det perfekte hver gang, men du vil uden tvivl finde skatte, hvis du leder efter dem. Det er selvfølgelig også godt for miljøet, at du køber genbrugstøj i stedet for at støtte produktionen af nyt tøj. Den miljøvenlige levestil kan dermed også være god for din økonomi.

Nyd livet som studerende

Livet som studerende er fyldt med op og nedture, og der er mange spændende ting i vente. Ved at spare lidt penge det ene sted, kan du bruge de penge et andet sted, alt efter dine prioriteter. Der findes mange måder at spare på, og du kan finde endnu flere tips til det online.