En guide til den hurtige oprydning for studerende

Du er næsten lige flyttet hjemmefra. Du står midt i din lejlighed, og du kan ikke forstå, hvorfor der allerede er støvet og alle dine ting flyder i hele lejligheden. Du kigger ud ad vinduet i afmagt og indser, at din mor ikke længere er her til at rydde op og gøre rent for dig.

Derefter begynder du at tænke på, at det nok havde været en bedre idé at købe Ajax rengøring fremfor pistacienødder, da du var i Netto.

Hvis dette scenarie er noget, som du tilnærmelsesvis kan relatere til, er du kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive klogere på, hvordan du klarer en oprydning på rekordtid!

Uforudsete udgifter eller uforudset oprydning?

En oprydning er sjældent noget, man ser frem til og planlægger uger forinden. Det er bare noget, der lige pludselig sker en søndag formiddag, fordi du havde glemt, at dine forældre ville komme på besøg en gang over middag.

Nu er der lige pludselig pres på, fordi du skal have gjort rent og ryddet op, så de ikke tror, at du har levet i en svinesti – selvom du højst sandsynligt har det – lige siden du flyttede hjemmefra.

Hvis det ser rydeligt ud, er det rydeligt

Alt afhængig af tidspresset kan en oprydning være mange ting. Hvis du virkelig er presset, så handler det blot om at gemme rodet. I den sammenhæng er det vigtigt at understrege kraftigt at gemme rod faktisk er en kunst blandt unge nu til dags!

Luft ud og tøm skrald

Efter du har gemt dit rod, skal du lufte ud. Der er ikke mange lugte, som er værre end indelukkethed. Det er nærmest som en mur, når det bliver slemt. Så åben dine vinduer og gå ned med skraldet – så er du klar til forældrebesøg i en ’opryddet’ lejlighed!