Få styr på printeren – hvad er forskellen på tonere og blækpatroner?

Du har helt sikkert haft fingrene i en printer, hvor farvebeholdningen kører på sit sidste. Det giver anledning til at undersøge markedet for de blækpatroner, du har brug for. Men her opstår der imidlertid en helt normal forvirring. For hvad er tonere, der popper op, når du søger på blækpatroner? Det vil vi afklare for dig i denne artikel.

Hvad har en printer brug for?

En printer er et uundværligt maskineri, når du først har fået den hjem i din bolig. Den gør hverdagen nemmere, og du kan hurtigt og nemt få printet, scannet og kopieret det, du har brug for. Men en printer består af forskellige dele, som du skal tjekke op på, hvis du vil sikre, at din printer altid virker.

Først og fremmest skal der selvfølgelig være papir i din printer, og det forklarer jo lidt sig selv. Derudover skal du have blæk i forskellige farver, så du kan udskrive både sort/hvid, men også farveprint, og det er her, hvor udfordringen ofte opstår, når du skal finde frem til, hvad du skal vælge, når det kommer til blækpatroner og tonere.

Hvad er forskellen på tonere og blækpatroner?

Blækpatroner og tonere er to forskellige teknologier, der anvendes i moderne printere. Blækpatroner skyder små dråber blæk ud på papiret, mens lasertonere i stedet opvarmer et særligt pulver, som binder sig til papiret.

Det er altså den samme komponent, men to forskellige teknologier, og derfor er det også forskelligt, hvad du skal vælge, alt efter din printer. Det betyder også, at der findes laserprintere og blækprintere. Målet er at udskrive hurtigst muligt, præcist og billigt, og der er forskellige fordele ved de to teknologier.

Hvilken løsning er bedst at vælge?

Du kan ikke bruge tonere til din blækprinter og omvendt, og det er altid vigtigt at skrive sig det bag øret. Men har du endnu ikke købt din printer, kan det være en god idé at overveje, om du foretrækker den ene eller den anden type.

Den store fordel ved en blækprinter er, at du her får en løsning, der er særligt god til at udskrive i farver. Til gengæld er blæk en smule dyrere end tonere, men selve printeren er billigere end de nye laserprintere.

Tonere er superhurtige og præcise, og derfor er de gode, når du skal udskrive større mængder superhurtigt. Til gengæld er prisen i den høje ende på selve printeren, og særligt hvis du skal udskrive i farver, eftersom en god laserprinter koster dyrt.