Kom godt afsted på studieturen med en dobbeltdækkerbus

Studiegruppe

Når studieturen banker på døren, og der skal planlægges ned i mindste detalje, skal der selvfølgelig også tænkes på transport. Det gælder både til og fra studieturens destination samt rundt til forskellige seværdigheder eller udflugter, som skal ordnes i løbet af turen. En af de mest populære måder at rejse på studieturen er via bus, for her får man samme komfort som i bil, en erfaren chauffør og en fleksibel rejseform til et fornuftigt budget.

Det kan dog synes som en stor opgave at skulle arrangere transport med fx en dobbeltdækkerbus, men det behøver faktisk hverken at være svært, dyrt eller uoverskueligt at finde den perfekte bus til studieturen.

Hvorfor vælge at rejse med dobbeltdækkerbus på studieturen?

Når hele klassen eller årgangen skal afsted på studietur, er det et rigtig populært valg at leje en dobbeltdækkerbus. Det er der mange gode grunde til. Det er bl.a. ofte et mere prisvenligt alternativ end at rejse med tog eller fly, hvis man sørger for at bestille bussen i god tid, og samtidig er det også en langt mere miljøvenlig rejsemåde end flytransport.

Samtidig får man muligheden for at slappe af i bussen, mens man kører gennem landet eller landene for at komme til destinationen. Når man lejer en dobbeltdækkerbus på studieturen, har man pludselig tid til både at snakke, spille kort, spise og sove på turen.

Samtidig er bussen en super fleksibel måde at rejse på, fordi man hverken er bundet af togskinner eller lufthavne. Der er mulighed for at ændre i ruten, hvis der skulle opstå uforudsete forhindringer på vejen mod turens endemål.

Hvordan finder og lejer man en dobbeltdækkerbus?

Når man skal finde en dobbeltdækkerbus til sin studietur, handler det om at finde en god side, hvor man kan sammenligne forskellige udlejeres tilbud. Her kan man ofte søge meget specifikt efter de krav, man har til sin bus. Det kunne fx være i forhold til antal siddepladser, hvorvidt der er brug for et toilet i bussen, og hvor meget plads til bagagen der kræves.

Efter man har tastet sine behov og krav ind, kommer der en overskuelig liste over de forskellige valgmuligheder, man har. Herefter er det bare at vælge den dobbeltdækkerbus, der bedst passer i forhold til de faciliteter, man har brug for, og det budget, man har. Studieture er fantastiske måder at rejse på, men ligger ofte i en periode, hvor man ikke har alverdens penge at gøre godt med, og derfor er det altså vigtigt, at man tænker budget med ind i overvejelserne.

Hvordan forbereder man sig til busrejsen?

Studierejser kræver en del planlægning i forhold til transport, overnatning og udflugter, og derfor begynder man ofte tidligt på denne planlægning. Det kan vise sig at være en stor fordel, hvis man sørger for tidligt at tænke transport ind i planlægningen. Jo tidligere man søger efter en dobbeltdækkerbus til studieturen, jo bedre er chancerne for at få et stort udvalg at vælge mellem og derved også få vist de bedste priser.

Derudover er det en god idé forud for rejsen at overveje, hvor mange pladser man mindst har brug for, samt hvor længe man skal sidde i bussen. Det har nemlig indflydelse på, om man skal lede efter en bus med eller uden toilet.